Citronová bábovka
Potřebné ingredience
125 g tuku (polovina hery, másla)
4 vajíčka
20 dkg cukru krupice
vanilkový cukr
4 lžíce oleje
2 lžíce rumu
kůra a šťáva z jednoho citronu
0,2 dl studené vody
40 dkg polohrubé mouky
prdopeč
tuk a mouka na vysypání formy
rozinky, oříšky, kandovaná pomerančová kůra, kousky čokolády, mletá skořice
Postup přípravy
Máslo utřeme s cukry, přidáme žloutky, olej a vymícháme v hladkou hmotu. Za stálého tření – šlehání (šlehačem) přilijeme rum a šťávu z citronu+kůru a vodu. Ano, bude to vypadat zdršknuté (sražené), ale nebojte, po přidání mouky s prdopečem se to opět krásně spojí v hladkou hmotu. Nakonec vešleháme sníh z bílků. Toto je základní těsto na "Citronovou bábovku", jak jí říká kamarád a každému moc chutná. Netřeba vymýšleti jinou. A je od digiprabičky! Takže rodinný klenot!
Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy a dáme do trouby vyhřáté na 200°C a teplotu stáhneme na 130°C. Pečeme asi hodinu. Špejlí se přesvědčíme, zda je upečená. Bábovku vytáhneme, necháme chvilku "odležet" ve formě a pak krásně vypadne.
Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy a dáme do trouby vyhřáté na 200°C a teplotu stáhneme na 130°C. Pečeme asi hodinu. Špejlí se přesvědčíme, zda je upečená. Bábovku vytáhneme, necháme chvilku "odležet" ve formě a pak krásně vypadne.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé